Rasvjeta za dječiju sobu

rasvjeta za dječiju sobu

Rasvjeta za dječiju sobu

Rasvjeta za dječiju sobu, baloni u sivoj, plavoj i žutoj boji

Kako vaše dijete svakodnevno provodi puno vremena u svojoj sobi, sofisticirana rasvjeta za dječiju sobu  je prijeko potrebna.

Izbor rasvjete za dječiju sobu može da bude zabavan i za odrasle. Zabavne, šarene svjetiljke ne samo da osvjetljavaju sobu u kojoj borave vaši najmlađi, nego stvaraju prijateljsku atmosferu sa njihovim zabavnim ili čarobnim svjetlosnim uzorcima. Dolaze u različitim oblicima: zidne, stone ili plafonske lampe, viseće lampe ili praktična noćna svjetla.

I ako bi trebala biti najlakša kupovina rasvjete za dječju sobu i njeno uređenje, mnogi se ne slažu s tim, pogotovo kada su u pitanju želje najmlađih.

Svakako da odabir lustera, lampi i drugih detalja za dječiju sobu nije lak zadatak. To je zato što djeca rastu, a njihove želje se mijenjaju.

Rasvjeta namijenjena sobi za bebu bi trebala da se razlikuje od rasvjete za ostale prostorije, prije svega, po bojama. Preporuka je da to bude rasvjeta nježnijih, pastelnih boja koja bi se uklapala u ostatak enterijera.

Lusteri kao glavno osvetljenje

https://www.lucide.be/en/shop/lighting/pendant-lights/details/focker-77468_01_36

Prilikom rasporeda rasvjete neophodno je prvo odabrati glavno svjetlo, ono koje će obasjati cijelu sobu. Za postizanje ovakvog načina osvetljenja, najpogodniji su lusteri.

Dječiji lusteri sa svojim raznolikim dizajnom daju prostora za maštu i stvaraju ambijent koji je djetetu prijatan. Lusteri mogu da pruže široko svjetlo sve do poda, a znamo da mališani često provode vrijeme igrajući se na podu. Kada je u pitanju rasvjeta za dječiju sobu, preporučuju se oni lusteri koji daju toplu boju svjetlosti kako bi se stvorila prijatnija atmosfera u dječijoj sobi i izbjegao efekat hladnog svjetla i atmosfere.

Noćne lampe za dječiju sobu

https://www.lucide.be/fr/shop/luminaires/lampes-de-table/details/dodo-bear-71590_03_31

Pored lustera kao glavnog osvjetljenja koriste se i sekundarni izvori svjetla. To su, između ostalog, i noćne lampe.

Ne zaboravite da vam tokom noći ova lampa bude uvijek upaljena kako soba ne bi bila u potpunom mraku. Djeca često imaju strah od mraka, tako da su noćne lampe odlično rješenje. Ove lampe mogu ostati upaljene tokom cijele noći radi sigurnosti djeteta. One daju diskretno i nježno svjetlo koje ne ometa spavanje, a opet pružaju dovoljno svjetlosti.

Noćne lampe mogu biti zidne i one su praktične kod male djece jer mogu da se postave van njihovog domašaja za slučaj sigurnosti. Praktične su i one noćne lampe koje imaju dimer kao regulator intenziteta svjetlosti kada sami određujemo koliko jako svjetlo želimo da bude upaljeno.

Stone lampe za školarce

Stona lampa je neophodna za školarce i djecu koja nešto rade za svojim stolom.  Ove vrste lampi se uvijek postavljaju na mjestu suprotnom u odnosu na  ruku  kojom dijete piše kako se ne bi stvarale sjenke na papiru za pisanje. 

Stone lampe ne samo da osvjetljavaju sobu nego su i dekorativne. One mogu da se postave na noćni stočić pored dječjeg kreveta ili na neku drugu komodu u sobi kao sekundarni izvor svjetlosti.

Dylan je moderna, šarena i sigurna stolna lampa iz Lucidine kolekcijehttps://www.lucide.be/en/shop/lighting/table-lamps/details/dylan-05537_01_66

Ilighting vam nudi širok asortiman rasvjete za dječije sobe.

Ukoliko želite da vam pomognemo da osvijetlite svoj dom adekvatnom rasvjetom, koja će uljepšati i dati poseban izgled vašem prostoru, kontaktirajte nas.

SVIJETLIMO od ponedjeljka do subote od 09 do 20h!

Share this post


error: Zabranjeno kopiranje sadržaja! DMD-team!!