Kada je pravo vrijeme za kupovinu rasvjete

Stepenice od drveta, slike na zidu i visilice kao rasvjeta
kožni dvosjed, drveni sto, police, viseći luster u crnoj boji

Kada je pravo vrijeme za kupovinu rasvjete

Rasvjeta predstavlja jednu od glavnih etapa u opremanju prostora, stoga je važno birati je u pravo vrijeme.

Najčešće se postavlja kao posljednja u postorije doma i to u trenutku kada su finansijska sredstva znatno iscrpljena. Često se biraju privremena i jeftinija rješenja koja na kraju ostanu i konačna.

Rasvjetu je važno planirati od samog početka, kroz projekat, kao i kroz visinu finansijskih sredstava. Potrebno je voditi računa o važnosti osvjetljenja jer osim dekorativne uloge, rasvjeta ima i veoma važnu funkcionalnu ulogu. Potrebno je pronaći pravu rasvjetu koja će biti idealna zamjena za svjetlo u prostoru kako bismo mogli maksimalno da uživamo u njemu.

Dekorativna uloga osvjetljenja ostvaruje se načinom, vrstom, oblikom, bojom i jačinom rasprostiranja svijetlosti. Svjetlosni efekti mogu potpuno promijeniti doživljaj prostora tako da se njima često transformišu višenamjenski prostori, koji danju mogu imati jednu namjenu, a noću drugu. Slični efekti se mogu postići i u stambenim prostorima u kojima se dio dnevnog boravka može koristiti kao radni prostor i istovremeno i kao prostor za opuštanje.

Odabir adekvatne rasvjete je pola posla, pri čemu treba voditi računa o veličini prostorije, boji svjetla i kakav efekat rasvjetom želimo da postignemo.

Dobro isplaniran dizajn rasvjete može značajno doprinijeti estetskom doživljaju prostorije, pružiti ugodniji osećaj, učiniti okruženje atraktivnijim, ali i uticati na stvaranje željenog ambijenta u zavisnosti od namjene samog prostora. 

U svakom slučaju, osvetljenje u domu treba da istakne ne samo njegovu ljepotu i funkcionalnost, već i vas kao ličnost.

U našoj ponudi rasvjetnih tijela možete pronaći lustere, visilice, plafonjere, reflektore i halogene lampe te različite modele zidnih, stropnih, stonih, podnih, dječijih i spot lampi/svjetiljki.

Specijalizovani smo za LED rasvjetu te je većina naših proizvoda upravo LED tehnologije.

Garantujemo da će ponuda zadovoljiti i najizbirljivije.

Ukoliko želite da vam pomognemo da osvijetlite svoj dom adekvatnom rasvjetom, koja će uljepšati i dati poseban izgled vašem prostoru, kontaktirajte nas.

Očekujemo Vas u ulici Zmaja od Bosne 47A, u modernim neboderima odmah do glavne gradske saobraćajnice.

SVIJETLIMO od ponedjeljka do subote od 09 do 20h!

Share this post


error: Zabranjeno kopiranje sadržaja! DMD-team!!