Vanjska rasvjeta

Ugaona garnitura bijele boje. U sredini se nalazi bijeli sto, a na njemu je lampa. Sa desne strane se nalazi mali sto bijele boje. Pozadina je sačinjena od drveta na ojoj se nalazi rasvjeta.

Vanjska rasvjeta

Dolaskom proljeća, šta može biti ljepše od provođenja vremena na otvorenom, s tim u vezi vam donosimo par savjeta kako odabrati vanjsku rasvjetu.

Dvorište bez rasvjete je nezamislivo. Vanjska rasvjeta stvara ugodnu atmosferu u kojoj ćete rado boraviti u toplim ljetnim noćima.

Rasvjeta igra važnu ulogu bilo kojeg vanjskog prostora.

Ona može prostor učiniti privlačnijim i napraviti romantično raspoloženje.

Bollard light Outdoor – Lucide

Vrste vanjske rasvjete i koja je njihova uloga.

  • Stajaća rasvjeta

U ovoj je kategoriji vrlo popularna solarna rasvjeta. Najčešće se radi o manjim stajaćim svjetiljkama koje se jednostavno instaliraju uz puteljke guranjem u zemlju. Naravno, postoje trajnije i izdržljivije opcije koje će vam više odgovarati ako želite bolje osvijetliti veći prostor.

  • Ukrasna rasvjeta

Ovdje se može raditi o malim LED svjetiljkama koje osvjetljavaju pojedino bilje ili instalacije u dvorištu, fenjerima ili visećim lampama koje stvaraju opušteni ugođaj na terasi ili balkonu. Odlikuju ih različiti dizajni, materijali, veličine i toplina svjetla.

Pendant light Outdoor – Lucide

I ovdje se može spojiti ugodno s korisnim pa osim ukrasne funkcije, ovaj tip rasvjete može imati i praktičnu korist.

  • Zidna rasvjeta

Ovaj tip rasvjete se često koristi za naglašavanje dizajna kuće.

Ovakvu ćete rasvjetu najčešće pronaći pored ulaza u dvorište, kuću ili garažu, često s opcijom automatskog paljenja prilikom detekcije pokreta.

Wall light Outdoor -Lucide

Osim što takva svjetla štede energiju jer su upaljena samo po potrebi, takođe imaju i sigurosnu funkciju, tj. niko se neće moći neometano kretati oko vaše kuće.

  • Ugradbena rasvjeta

Vanjska ugradbena rasvjeta često se koristi kao orijentacijsko osvjetljenje duž staze ili prilaza. Ugradbena rasvjeta nudi i savršenu priliku za elegantno osvjetljavanje posebnog vrtnog ukrasa, drveća ili biljke.

Ilighting vam nudi širok asortiman rasvjete za spoljašnju upotrebu u raznim stilovima, od modernog pa sve do klasičnog stila. Spoljašnja viseća svjetla, spoljašnje stolne lampe i zapanjujuća spoljašnja plafonska svjetla, kao i baštenski refletkori i baštenski lampioni dizajnirani su za potrebe vanjskog osvjetljenja.

Ukoliko želite da vam pomognemo da osvijetlite svoj dom adekvatnom rasvjetom, koja će uljepšati i dati poseban izgled vašem prostoru, kontaktirajte nas.

Očekujemo Vas u ulici Zmaja od Bosne 47A, u modernim neboderima odmah do glavne gradske saobraćajnice.

SVIJETLIMO od ponedjeljka do subote od 09 do 20h!

social position

Share this post


error: Zabranjeno kopiranje sadržaja! DMD-team!!